fbpx
OnderwerpenProfessional

Komende zomer meer marechaussee op Schiphol

Het kabinet heeft 17 miljoen euro vrijgemaakt om komende zomer meer marechaussee in te zetten op de Nederlandse luchthavens, met name op Schiphol. Dit schrijven de minister van Veiligheid en Justitie, Van der Steur, en zijn staatssecretaris Dijkhoff in een brief aan de Tweede Kamer.

Door de 17 miljoen euro extra kan de marechaussee 135 fulltime banen creëren. “De KMar kan hiermee, voor de zomer van 2017 tijdelijk extra personeel werven ten behoeve van de grensbewaking op de luchthavens, met name op Schiphol. Het betreft 135 extra vte voor 2017”, aldus de bewindslieden in de brief.

Als gevolg van deze maatregel moet de grensbewaking beter worden, terwijl de overlast voor passagiers beperkt blijft. Daarnaast wordt de werkdruk verlaagd. Bijna de helft van het geld (7 miljoen euro) komt van de begroting voor Defensie, de rest uit de aanvullende post voor grens-en vreemdelingentoezicht.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button