fbpx
OnderwerpenProfessional

Maximaal 238.000 euro salaris voor luchtverkeersleiders

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en de vakbonden zijn overeengekomen dat luchtverkeersleiders in de toekomst maximaal 238.000 euro per jaar mogen verdienen. Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu meldt dit in een brief aan de Tweede Kamer.

“Luchtverkeersleiders krijgen in de toekomst een maximale bezoldiging van €238.000 per jaar (advies Vreeman: € 243.000 euro). Voor de huidige groep blijven de bestaande bezoldigingsrechten gerespecteerd zoals ook door de commissie-Vreeman is voorgesteld”, aldus Dijksma.

Pensioenleeftijd
Er zijn ook afspraken gemaakt tussen LVNL en de vakbonden over de pensioenleeftijd:

“Nieuwe medewerkers gaan langer doorwerken, omdat de leeftijd waarop men een beroep kan doen op de nieuwe regeling wordt gekoppeld aan de AOW-leeftijd. Dat houdt in dat een nieuwe verkeersleider met de huidige pensioenleeftijd niet op 55- of 58-jarige leeftijd verlof krijgt maar op 60-jarige leeftijd en dat deze leeftijd meestijgt met de AOW-leeftijd.”

De huidige groep verkeersleiders wordt gestimuleerd om vrijwillig langer door te werken.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button