OnderwerpProfessional

Maximaal 238.000 euro salaris voor luchtverkeersleiders

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en de vakbonden zijn overeengekomen dat luchtverkeersleiders in de toekomst maximaal 238.000 euro per jaar mogen verdienen. Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu meldt dit in een brief aan de Tweede Kamer.

“Luchtverkeersleiders krijgen in de toekomst een maximale bezoldiging van €238.000 per jaar (advies Vreeman: € 243.000 euro). Voor de huidige groep blijven de bestaande bezoldigingsrechten gerespecteerd zoals ook door de commissie-Vreeman is voorgesteld”, aldus Dijksma.

Pensioenleeftijd
Er zijn ook afspraken gemaakt tussen LVNL en de vakbonden over de pensioenleeftijd:

“Nieuwe medewerkers gaan langer doorwerken, omdat de leeftijd waarop men een beroep kan doen op de nieuwe regeling wordt gekoppeld aan de AOW-leeftijd. Dat houdt in dat een nieuwe verkeersleider met de huidige pensioenleeftijd niet op 55- of 58-jarige leeftijd verlof krijgt maar op 60-jarige leeftijd en dat deze leeftijd meestijgt met de AOW-leeftijd.”

De huidige groep verkeersleiders wordt gestimuleerd om vrijwillig langer door te werken.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close