IndustrieOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing begint assemblage eerste 787-10

Boeing is begonnen met de assemblage van de eerste 787-10. In de fabriek in North Charleston zijn de eerste rompdelen gearriveerd. Het toestel gaat testvluchten uitvoeren voor Boeing.

De grootste telg uit de 787-family is bijna identiek aan de 787-9; 95 procent van de onderdelen wordt opnieuw gebruikt. De 787-10 is zes meter langer dan de ‘-9’ en kan meer passagiers vervoeren; 290 in de 787-9 om 330 passagiers in de grootste variant. Inmiddels zijn 154 toestellen besteld. Launch-customer Singapore Airlines moet het eerste toestel in 2018 in ontvangst nemen.

De 787-10 wordt alleen gebouwd in North Charleston, in South Carolina. Dit is afwijkend van de 787-8 en 787-9 die zowel in Charleston als in Everett in de staat Washington gebouwd worden. De reden daarvoor is van praktische aard: de rompdelen van de ‘-10’ zijn te groot om met een Dreamlifter te vervoeren.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close