fbpx
NL NieuwsOnderwerpenProfessionalSchiphol Airport

Groot onderhoud voor Kaagbaan in 2017

De Kaagbaan op Schiphol is in 2017 tien weken dicht voor groot onderhoud. Dit maakt het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) bekend. Alle landingsbanen zijn een periode dicht voor regulier onderhoud,

Dit jaar onderging de Oostbaan een grote onderhoudsbeurt. Alle andere banen waren ongeveer anderhalve week dicht voor regulier onderhoud. De Kaagbaan is tussen 20 maart en 28 mei gesloten voor het onderhoud. Na 28 mei is de baan ‘s avonds nog een periode dicht voor veegwerkzaamheden. In deze periode wordt onder andere gewerkt aan de baanverharding, wordt de hemelwaterafvoer aangepakt en wordt een nieuwe anti-skidlaag aangebracht. Ook wordt gewerkt aan de verharding van kruising Sierra 2. Op dit punt kruisen veel vrachtvliegtuigen de Kaagbaan als ze naar het Sierra platform willen.

Tijdens het baanonderhoud kunnen andere banen intensiever ingezet moeten worden.

Onderhoudsschema
Het onderhoudsschema ziet er voorlopig zo uit:
Kaagbaan: 20 maart – 28 mei
Polderbaan: 28 augustus – 3 september
Aalsmeerbaan: 18 september – 24 september
Zwanenburgbaan: 3 juli – 9 juli
Buitenveldertbaan: 5 juni – 18 juni
Oostbaan: 2 oktober – 8 oktober

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button