fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersOnderwerpenVliegvelden

Lufthansa kwaad over tariefsverhoging Frankfurt

De tarieven in Frankfurt gaan omhoog in 2017. Lufthansa is niet te spreken over dat besluit. De maatschappij voelt zich achtergesteld omdat nieuwe carriers kortingen krijgen, terwijl Lufthansa meer moet betalen.

“We zijn teleurgesteld dat het ministerie dit goedkeurt”, stelt Harry Hohmeister, bestuurslid van het Hub Management in Frankfurt in een verklaring. Het ministerie van economie, energie en transport in de deelstaat Hessen keurde vrijdag de nieuwe tarieven goed.

Over de algehele linie gaan de prijzen op de luchthaven omhoog; de landingsgelden stijgen met 1,9 procent. Luchtvaartmaatschappijen die voor het eerst op Frankfurt gaan vliegen, krijgen echter korting. Dat steekt bij Lufthansa. “Het kan niet zo zijn dat twee maatschappijen dezelfde route vliegen, maar een andere prijs betalen”, aldus Hohmeister.

De Duitse flagcarrier begint in het zomerseizoen van 2017 vijf nieuwe routes, maar krijgt geen korting. “Terwijl de prijzen in Londen en Amsterdam dalen, gaan die in Frankfurt omhoog. Een verdere kostenstijging is onbegrijpelijk en kan de groei schaden”, waarschuwt het bestuurslid van Lufthansa.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button