AirlinesOnderwerpProfessional

Eurowings bereikt akkoord met cabinebond Verdi

Low-cost carier Eurowings heeft een cao-akkoord gesloten met cabinevakbond Ver.di. Het aangesloten cabinepersoneel krijgt de komende jaren meer salaris, meldt de maatschappij.

De maatschappij onderhandelde al langere tijd met de vakbonden over nieuwe salarissen. Omdat die onderhandelingen stroef verliepen, legde het personeel een aantal keer het werk neer. Het cabinepersoneel krijgt met terugwerkende kracht 2,5 procent erbij en verdient van 1 oktober 2017 nog eens 2,5 procent meer loon. In oktober 2018 volgt nog 1,25 procent extra. Pursers, die nu nog cabine chef genoemd worden, krijgen een eigen salarisschaal en verdienen per jaar vijf procent meer loon. De nieuwe afspraken gelden voor 2,5 jaar.

Economisch haalbare
“Met dit akkoord hebben we de grenzen van het economisch haalbare opgezocht”, stelt Jörg Beissel, verantwoordelijk voor het personeel bij Eurowings in een reactie. Hij noemt het akkoord “een belangrijke mijlpaal op de weg om het salarisconflict op te lossen.” Nu Ver.di akkoord is, moet ook met de andere vakbond UFO nog een akkoord gesloten worden. Die bond krijgt hetzelfde aanbod als Ver.di voorgelegd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button