fbpx
Frequente reizigersNieuws

Ierse Norwegian krijgt toestemming voor transatlantische vluchten

Het Amerikaanse ministerie van Transport heeft Norwegian Air International (NAI) toestemming gegeven voor het uitvoeren van vluchten vanuit de Europese Unie (en Noorwegen en IJsland) naar de Verenigde Staten.

De maatschappij reageert verheugd op het nieuws. “Deze goedkeuring maakt het mogelijk voor ons om vanaf Cork, maar ook vanaf andere bestemmingen, naar de Verenigde Staten te vliegen. We kunnen nu op weg naar de grotere competitie, we kunnen meer vluchten inzetten en meer banen creëren, aan beide kanten van de Atlantische Oceaan”, aldus een woordvoerder van Norwegian.

De aanvraag liep al sinds 2013. In april kreeg de maatschappij een tijdelijke vergunning, maar de VS weigerde een definitieve permit te geven. Daarom heeft de EU de VS voor de rechter gesleept.

Er kwam veel protest uit Amerika op de aanvraag. De vakbonden zijn bang dat Norwegian de markt verziekt met te lage prijzen en oneerlijke arbeidsvoorwaarden. Omdat het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk staat geregistreerd, hoeft de maatschappij zich niet te houden aan de strengere Noorse regels.

De maatschappij aast nu op een ‘foreign carrier permit’ voor de Britse tak Norwegian Air UK. Het Noorse gedeelte voert al op kleine schaal transatlantische vluchten uit.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button