fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Fusie Franse low-cost long haul maatschappijen

De twee Franse maatschappijen XL Airways en La Compagnie fuseren.

De maatschappijen zeggen dat ze elkaar goed aanvullen. La Compagnie vliegt met twee all-business 757’s tussen Parijs en New York. XL Airways vliegt met vijf A330’s en een 737-800 in all-economy opstelling met name naar vakantiebestemmingen. Beide hebben hun basis op Parijs Charles de Gaulle. De maatschappijen zijn afzonderlijk te klein om te kunnen overleven, zo is de analyse van Franse pers.

Constructie
XL Airways komt onder de moedermaatschappij van La Compagnie te hangen. De CEO van XL gaat het gezamenlijke bedrijf leiden. De CEO van La Compagnie gaat volgens het persbericht over de fusie “andere dingen doen.” Beide maatschappijen houden hun eigen identiteit, zegt een woordvoerster tegen Franse media.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button