OnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Heathrow tekent contracten voor ontwerp uitbreidingsplan

Heathrow Airport heeft zeven bedrijven in de armen genomen om het ontwerp te maken voor de uitbreidingsplannen. Het gaat om de “sustainable expansion” van de luchthaven waarin onder andere een derde landingsbaan wordt gerealiseerd. Voordat de werkelijke ontwikkeling gaat beginnen moet het Britse parlement volgend jaar nog over het voorstel stemmen.

Er is een combinatie van ingenieursbureaus samengesteld bestaande uit Amec Foster Wheeler, Arup, Atkins, Grimshaw, Mott MacDonald, Jacobs en Quod. De groep werkt samen binnen het Integrated Design Team zoals Heathrow het noemt. Ieder bedrijf heeft een eigen expertise binnen het team en zal zich op een eigen werkveld richten. Na een competitieve selectie zijn de bedrijven gekozen, volgens Heathrow omdat ze veel ervaring hebben in het realiseren van vergelijkbare projecten.

Barry Weekes, hoofd Ontwerp van Heathrow zei: “Met hun institutionele kennis van Heathrow en hun bewezen staat van dienst in het bouwen van complexe infrastructurele projecten, zullen de leden van het Integrated Design Team ons toelaten om de uitbreiding van Heathrow te realiseren”.

De contracten zijn getekend voor een periode van vier jaar.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close