LiefhebberNieuws

Trump wil nieuwe 747 Air Force One annuleren

Donald Trump wil de nieuwe Air Force annuleren. De president-elect vindt de regeringstoestellen veel te duur, zo liet hij vandaag op Twitter weten.

“Boeing bouwt een nieuwe 747 Air Force One voor onze toekomstige presidenten, maar de kosten lopen volledig uit de hand. Meer dan 4 miljard dollar. Annuleer de order!”, zo tweette Trump.

Boeing houdt zich in een eerste reactie op de vlakte. De fabrikant zegt uit te kijken naar een prettige samenwerking om “de beste vliegtuigen tegen de beste prijs te leveren”.

Contract
Boeing won in januari het contract om de nieuwe Air Force One te bouwen. Volgens de afspraken worden de twee verouderde Boeing 747-200’s vervangen door moderne 747-8’s. Omdat de toestellen aan allerlei veiligheidseisen moeten voldoen, zijn ze een stuk duurder dan gewone jumbojets.

Vraag
Door de uitspraken van Trump is het nog maar de vraag of de nieuwe Air Force One er komt. Als de toestellen toch geleverd worden, dan gebeurt dat naar verwachting in 2024, net voor het einde van een – mogelijk – tweede termijn van Trump.

Onderhandelingstechniek
Trump staat erom bekend dat hij graag goede deals sluit. De tweet van vanmiddag is mogelijk een onderhandelingstechniek om te bereiken dat Boeing de Air Force One tegen lagere kosten wil leveren.

De huidige Air Force One.
De huidige Air Force One.

De nieuwe president heeft een lange geschiedenis met privévliegtuigen. Klik hier om daar meer over te lezen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button