fbpx
OnderwerpenProfessional

Ryanair CEO hoopt op harde Brexit

Michael O’Leary, de CEO van Ryanair, hoopt op een ‘erg hard’ vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Dat zei hij vandaag tijdens het POLITICO 28 evenement in Brussel, zo meldt de organisator.

“Mijn onofficiële positie is dat ik hoop op een erg harde Brexit”, zei O’Leary. De topman denkt dat het Britse vertrek goed zal zijn voor de thuismarkt van zijn maatschappij. “De Ierse economie zal snel groeien omdat daar alle buitenlandse investeringen heen zullen gaan.”

“Ik denk dat we moeten genieten van het vermaak en het spektakel dat de Brexit brengt”. Hij vreest niet voor nadelige effecten op de rest van het continent: “Ik ben erg positief over Europa, zolang we ons maar heroriënteren op een gemeenschappelijke markt.”

Fel tegenstander
O’Leary toonde zich in de aanloop naar het Britse referendum over het EU-lidmaatschap als fel tegenstander van een vertrek. Hij liet Ryanair zelfs een speciale reclamecampagne lanceren om Britten te overtuigen in de EU te blijven.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button