fbpx
BestellingenNieuwsOnderwerpenProfessional

Emirates heeft over vijf jaar de 787 of A350 nodig

Emirates weegt momenteel de Boeing 787 en Airbus A350 tegen elkaar af voor de volgende grote vliegtuigorder. Topman Tim Clark denkt de toestellen over vijf jaar nodig te hebben, zo meldt Air Transport World.

Vizier
Tijdens een speech voor de Aviation Club in Londen, woensdag, zei Clark: “We hebben de Boeing 787 en Airbus A350 in het vizier. Deze toestellen zijn duidelijk kleiner dan wat we nu hebben, maar het zijn erg goede werkpaarden en we zullen ze waarschijnlijk rond 2021-2022 nodig hebben.”

Opvallend
Dat de topman van Emirates zo positief is over de Airbus A350, en het een goed werkpaard noemt, is opvallend. Zijn maatschappij bestelde al eerder zeventig van die toestellen, maar annuleerde die order later vanwege een voorkeur voor de grote A380.

Pessimisme
Mogelijk heeft Clark’s pessimisme over de vraag naar vliegtickets hem nu toch weer geïnteresseerd gemaakt in kleinere toestellen. Hij liet onlangs weten dat de gouden tijden in de luchtvaart voorbij zijn. De topman zei tijdens zijn speech daarom geen haast te maken met de nieuwe vliegtuigorder.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button