fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Emirates introduceert premium economy

Emirates introduceert binnen anderhalf jaar premium economy class. Dit zei topman Tim Clark woensdag tijdens een speech voor de Aviation Club, zo meldt Air Transport World.

De topman liet al eerder weten de introductie van premium economy te overwegen, maar nu is er dus een besluit genomen. “We kijken momenteel hoe de klasse eruit gaat zien”, aldus Clark.

Clark verwacht dat passagiers al op korte termijn van de premium economy gebruik kunnen maken: “Ik denk dat we het binnen een jaar tot achttien maanden in onze vliegtuigen hebben.”

Emirates heeft een vloot van zo’n 250 widebody-toestellen, dus het zal geen gemakkelijke logistieke operatie worden om premium economy in te voeren. “Het zal een grote verandering zijn”.

Foto’s

Aangezien Emirates nog onderzoekt hoe de premium economy eruit gaat zien, zijn er geen foto’s beschikbaar.

Verwachting
Het ligt in de lijn der verwachting dat de stoelen zo’n 40 inch pitch krijgen en breder zullen zijn, waardoor ze in 2-4-2 of 2-3-2 opstelling naast elkaar komen te staan. Dat is bij vrijwel alle andere maatschappijen met premium economy het geval.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button