NieuwsOnderwerpProfessional

Schiphol in top drie snelst groeiende luchthavens Europa

Schiphol hoorde in oktober bij de top drie snelst groeiende grote luchthavens van Europa, zo meldt Airports Council International (ACI). De Nederlandse luchthaven zag het aantal passagiers met 8,7 procent toenemen naar 5,8 miljoen.In de periode juli – september (het derde kwartaal) stond Schiphol nog op plaats vier in de Europese top van snelst groeiende grote luchthavens, met een groei van 7,7 procent. Voor de kwalificatie ‘grote luchthaven’ zijn minstens 25 miljoen passagiers per jaar nodig.

Barcelona was in de tiende maand van dit jaar de absolute groeitopper, met een passagierstoename van 10,9 procent. De Catalaanse luchthaven werd gevolgd door Dublin met 9,3 procent, Amsterdam met 8,7 en Zurich met 8,5. Kopenhagen maakte de top vijf compleet met 7,7 procent groei.

Eerder deze week werd al bekend dat Schiphol in oktober na Londen Heathrow de grootste luchthaven van Europa was. Schiphol wist het krimpende Parijs Charles de Gaulle nipt voor te blijven, dat normaal de nummer twee van Europa is gemeten in passagiersaantallen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.