fbpx
Frequente reizigersInnovatieNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol AirportVeiligheid

Onderhandelingen met VS over preclearance op Schiphol

Het kabinet gaat komend jaar met de Verenigde Staten onderhandelen over het invoeren van preclearance op Schiphol. Dit meldt de Rijksoverheid vrijdag.

Bij preclearance gaan reizigers naar de Verenigde Staten al op Schiphol door de Amerikaanse grens- en douanecontrole. Dit gebeurt pas nadat de reiziger de Nederlandse paspoortcontrole heeft gehad. Door de preclearance hoeven passagiers in de VS niet meer te wachten bij de Amerikaanse controle en kunnen ze sneller doorlopen. De VS voeren nu al preclearance uit in andere landen. onder andere in Ierland, Canada, de Dominicaanse Republiek en Qatar. Op Aruba draait een proef.

Volgens de overheid past het invoeren van preclearance bij de ontwikkeling van Schiphol. De luchthaven wil in 2018 Europe’s most digital airport zijn. “Preclearance maakt de luhcthaven Schiphol aantrekkelijker, wat goed is voor de Nederlandse economie”, stelt de overheid.

Het kabinet benadrukt dat er geen ‘concessies’ gedaan worden aan de Nederlandse grensbewaking, het douanetoezicht en de veiligheid op Schiphol.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button