fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessionalVeiligheidVliegvelden

Sint Helena vraagt maatschappijen om vluchten

De regering van het eiland Sint Helena wil dat luchtvaartmaatschappijen op reguliere basis naar het eiland gaan vliegen. De regering heeft daarom een ‘request for proposal’ uitgegeven.

Het eiland met 4000 inwoners heeft sinds april een vliegveld, maar er is geen maatschappij die reguliere vluchten uitvoert naar het meest afgelegen vliegveld ter wereld. De luchthaven werd in april geopend, maar werd na een maand alweer gesloten omdat windshears het te lastig maakten om te landen. Het eerste toestel dat landde voor een testvlucht, moest twee go-arounds maken.

De nieuwe aanvliegroute, waarbij de baan vanaf de zuidelijke kant benaderd wordt, is wel bruikbaar genoeg volgens de regering. Of de baan nog vanaf de noordelijke kant aangevlogen kan worden, wordt nog onderzocht.

De regering wil dat er minimaal één vlucht per week wordt uitgevoerd van Sint Helena naar een ‘recognised international hub airport’ of naar een luchthaven met een directe verbinding naar het Verenigd Koninkrijk of Zuid-Afrika.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button