AKCDIndustrieNieuwsOnderwerpProfessional

Boeing ziet geen meerwaarde in sidesticks

Boeing houdt de traditionele stuurkolom voorlopig in de cockpit. De vliegtuigbouwer ziet weinig meerwaarde in het gebruik van sidesticks. Dit zei directeur product marketing Jim Haas zaterdag tijdens de Aviation Knowledge en Career Days (AKCD) in Amsterdam.Haas presenteerde op de AKCD de visie van Boeing op de komende honderd jaar. De bouwer herhaalde in Amsterdam eerdere uitspraken over groei; de komende twintig jaar zijn er onder andere 600.000 piloten nodig. Bij de groei is de schommelende olieprijs een onzekere factor, aldus Haas. Tegelijkertijd worden de toestellen die nu gebouwd worden, steeds efficiënter en energiezuiniger. Haas verwacht hierdoor dat de brandstofprijs een minder grote rol gaat spelen voor maatschappijen. “Waarom zou je dan nog een A320neo of A320ceo kopen als de kerosineprijs niet zoveel uitmaakt?”, stelde hij.

Een meerwaarde in sidesticks ziet Haas niet, zegt hij na een vraag uit het publiek. “We hebben niets tegen sidesticks, maar we willen altijd dat de piloten kunnen zien wat de computer doet en wat de piloot doet.”

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.