Professional

EASA wil strengere mentale gezondheidschecks piloten

De Europese luchtvaartorganisatie EASA wil dat piloten strenger worden gecontroleerd op mentale gezondheid. Dat schrijft de organisatie in een voorstel, naar aanleiding van het incident met vlucht 9525 van Germanwings.

Het voorstel houdt in dat piloten toegang kunnen krijgen tot een hulpprogramma. Maatschappijen moeten een psychologisch assessment aan de piloten voorleggen voordat zij worden aangenomen. Tevens wordt er getest op drugs- en alcoholgebruik na een serieus incident en komen er onaangekondigde drugs- en alcoholtesten als piloten terugkeren naar werk na een periode van revalidatie.

EASA zegt de stakeholders te hebben geraadpleegd en daardoor een aanvulling te hebben gehad op eerdere voorstellen.

Andreas Lubitz, de co-piloot van vlucht 9525, sloot de gezagvoerder op 24 maart, 2015, buiten de cockpit om het vliegtuig vervolgens tegen een berg aan te vliegen. Er werd bewijs gevonden dat Lubitz, die aan een depressie leed, zelfmoordmethodes had onderzocht.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close