fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpen

Klapband bij landing Safi Airways – Foto’s

Een toestel van het Afghaanse Safi Airways heeft zaterdag op de luchthaven van Kaboel een landing gemaakt waarbij de band van het rechterwiel ontplofte. Niemand van de 155 inzittenden raakte gewond.

De Boeing 737 was onderweg vanuit de provincie Herat naar de Afghaanse hoofdstad. Bij de landing klapte het rechter achterwiel en daardoor brak het hele wiel af. Het toestel gleed verder op de rechter motor.

De nooddiensten waren snel ter plaatste. De passagiers moesten het vliegtuig via de glijbanen verlaten. Daarbij raakte niemand gewond. De landingsbaan was korte tijd afgesloten.

Financiële problemen
Safi Airways heeft zijn basis op Kaboel en vliegt op negen bestemmingen in Afghanistan, Pakistan, India en Saoedi Arabië. De vloot bestaat onder meer uit een Airbus A320 en een Boeing 767. Eerder dit jaar had de maatschappij last van financiële problemen en werden alle vluchten geschrapt. Die werden later weer hervat, na een deal met de Afghaanse overheid.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button