fbpx
Frequente reizigersNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Nieuwe app en website; Schiphol begint ‘digitale transformatie’

Schiphol heeft vandaag haar nieuwe website en app gelanceerd. Hiermee wil zij passagiers die via Schiphol reizen een zo persoonlijk mogelijke ervaring bieden.

De komende jaren gaat Schiphol een digitale transformatie doormaken, de nieuwe site en app zijn daar de eerste stap in. Het bedrijf hoopt in 2018 de Leading Digital Airport te zijn.

Door het inzetten van slimme technologie wil de luchthaven het reisproces verbeteren en passagiers meer inzicht en controle geven over hun reis.

Digitaal
De vernieuwde website en app zijn compleet vernieuwd. Naast het nieuwe uiterlijk wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste technieken waarmee de snelheid en het gebruiksgemak zijn verbeterd.

“Schiphol wil de reiziger een zo persoonlijk mogelijke ervaring bieden”, stelt Christa Bakker, manager Digital Airport Programma. De persoonlijke reisinformatie is uitgebreid en geeft bij een reis naar de VS bijvoorbeeld informatie over het ESTA formulier. “Verder zie je direct welke winkels er voor jouw vlucht bereikbaar zijn, of je na security nog even die oplader kunt kopen die je vergeten bent en kun je binnenkort zien hoe laat je het beste door security kunt gaan”.

Het boeken van parkeerplaatsen is ook verbeterd.

App als reismaatje
De vernieuwde app moet een ‘airport assistent’ worden volgens de luchthaven. Gatewijzigingen en vertragingen worden meteen doorgegeven en de app geeft de locatie in de luchthaven aan waardoor navigeren makkelijker moet worden. De app geeft aan waar je het best nog koffie kunt halen voordat het boarden begint. Bovendien kun je chatten met een luchthavenmedewerker.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button