fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Qatar met A380 naar Melbourne

Qatar Airways zet vanaf juni de A380 in voor vluchten naar Melbourne.

Vraag
De maatschappij zegt dit te doen vanwege de toegenomen vraag op de route. De Airbus zorgt voor een toename van 44 procent in de capaciteit vanaf 30 juni 2017. De maatschappij vliegt nu met een B777-300ER op de route.

Melbourne
De stad was de eerste bestemming in Australië van de maatschappij, zeven jaar gelelden. Inmiddels zijn Perthe, Sydney en Adalaide aan het netwerk toegevoegd.

A380
In Qatars A380 zijn 517 stoelen. Acht in filrstclass, 48 businessclass en 461 economyclass stoelen. Op het upperdeck is ook een bar aanwezig. Passagiers vanuit Londen of Parijs kunnen volledig A380 vliegen met de maatschappij.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button