AirlinesOnderwerpProfessional

Brussels Airlines per januari in handen van Lufthansa

De overname van Brussels Airlines door Lufthansa is bijna rond. Het bestuur van SN Airholding, de holding die bijna 100 procent eigenaar is van de maatschappij, heeft het voorakkoord over de overname goedgekeurd, dit meldt De Redactie. De naam Brussels Airlines blijft zeker twee jaar behouden.In januari komt Brussels Airlines daarmee volledig in handen van Lufthansa. Naast de merknaam blijft ook een groot deel van het routenetwerk in stand. De ingezette groeiplannen, zoals de nieuwe verbinding naar Mumbai, gaan door. Ook wordt er verder geïnvesteerd in de vloot van de maatschappij.

Lufthansa heeft sinds 2009 al 45 procent van de aandelen in de Belgische carrier in handen. Over de overname wordt al langer gesproken. Oorspronkelijk zou in het voorjaar een akkoord worden bereikt, maar dit werd uitgesteld door de aanslagen in Brussel.

Formeel moet de overname nog worden bevestigd.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.