fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

TAP boekt passagiersrecord en breidt netwerk uit

TAP Portugal, de nationale maatschappij van Portugal, heeft in november een nieuw record bereikt met bijna 200.000 passagiers meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Ook naam het aantal vluchten toe met 25,2 procent. De maatschappij noemt het bijzonder dat deze cijfers in november worden bereikt.

Uitbreiden
Voor volgend jaar wil TAP het netwerk uitbreiden en het aantal vluchten op sommige routes opvoeren. Er komen zes bestemmingen bij: Toronto, Stuttgart, Gran Canaria, Alicante, Budapest en Boekarest. TAP opent de routes in juni en juli volgend jaar.

Tussen Porto en Madrid, Manchester, Moskou, Dusseldorf en Faro komen extra vluchten. Het nieuwe vliegschema is al doorgevoerd in het boekingssysteem.

Ontwikkelingen
De maatschappij zegt “zeker” te zijn over de nabije toekomst en heeft een groeistrategie opgezet eerder dit jaar. Zo heeft TAP als launch customer de Airbus A330-900neo besteld, komen er twee extra A330-300’s bij en ondergaan 48 toestellen een retrofit.

Ook de start van regiocarrier TAP Express en twee nieuwe routes naar Amerika, Boston en New York JFK laten de ontwikkeling van de maatschappij zien. De A330-900neo wordt naar verwachting eind 2017 geleverd.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button