fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Brussels Airlines door als onderdeel Eurowings Group

De overname van Brussels Airlines is rond. Vanaf 2018 zal de maatschappij volledig geïntegreerd worden in de Lufthansa Group. Het merk blijft bestaan en het “goed uitgebouwd Afrikaanse netwerk” wordt benut, zo laat Lufthansa weten.

Eurowings
Lufthansa brengt Brussels Airlines onder bij de Eurowings Group. De merknaam blijft bestaan, maar krijgt na verloop van tijd wel de toevoeging “lid van de Eurowings Group”. De overname moet de marktpositie van de Belgische luchtvaartmarkt verder te verstevigen.

Begin januari zal de overnametransactie afgerond zijn. Met de overname van de resterende 55 procent van SN Airholding, het moederbedrijf van Brussels Airlines, is een bedrag van 2,6 miljoen euro gemoeid. In 2008 nam Lufthansa al een aandeel van 45 procent in de holding.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button