fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

KLM kondigt weer zeven nieuwe bestemmingen aan

KLM opent komend zomerseizoen nog eens zeven nieuwe routes. Dat heeft topman Pieter Elbers tegen Up in the Sky gezegd. Het gaat om drie tijdelijke en vier structurele bestemmingen in het KLM-netwerk.

Met ingang van het zomerseizoen (26 maart) voegt KLM Cagliari en Catania in Italië en de Kroatische stad Split, tijdelijk aan het routenetwerk toe. “Zoals we dat dit jaar al deden met Ibiza,” zegt Elbers.

Vakantiebestemmingen
Cagliari (Sardinië), Catania (Sicilië) en Split worden in juli en augustus dagelijks bediend, in het voor- en naseizoen alleen in de weekeinden. Net als Ibiza, zijn het overwegend vakantiebestemmingen. De structureel nieuwe bestemmingen zijn: Gdansk (Polen), Graz (Oostenrijk), Porto (Portugal) en het Spaanse Malaga. Die worden dagelijks aangevlogen.

Spelen
Volgens Elbers gaan de nieuwe bestemmingen niet ten koste van bestaande, maar kunnen de routes geopend worden dankzij vlootvernieuwing en een efficiënter gebruik van die vloot. “Dit jaar heeft laten zien dat de door ons ingezette strategie goed werkt; zowel qua kosten besparen en investeren, als de nieuwe netwerkstrategie.” KLM ‘speelt’ tegenwoordig ook meer met haar routenetwerk dan vroeger het geval was. De tijdelijke bestemmingen zijn daar een voorbeeld van, maar ook de hogere frequenties vanaf de start van een nieuwe route.

Cali
Er wordt ook eerder besloten de stekker uit een route te trekken als die niet loopt. “Cali in Colombia is daar een voorbeeld van,” aldus Elbers. Die bestemming werd pas vorig jaar geïntroduceerd, in combinatie met Bogota. “Cali liep minder goed en hebben we nu gewisseld met Cartagena.” Begin januari vliegt KLM voor het laatst naar Caïro, een stad waar KLM al heel lang op vliegt, maar waar de laatste tijd nadrukkelijk de klad in zat.

Strategie
Voor komend zomerseizoen kondigde KLM eerder al de nieuwe intercontinentale bestemmingen Minneapolis (VS), Freetown in Siërra Leone en Monrovia in Liberia aan. In Europa wordt Londen City aan het schema toegevoegd. De frequentie op Dublin, nieuw sinds deze winter, wordt in de zomer flink opgevoerd. Elbers: “2017 is het derde jaar van de nieuwe strategie. De effecten daarvan zijn steeds nadrukkelijker te zien.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button