fbpx
IncidentenNieuws

‘Sporen van explosieven op slachtoffers EgyptAir-crash’

Er zijn sporen van explosieven gevonden op de overblijfselen van de slachtoffers van vlucht MS804. Dit meldt persbureau Reuters op basis van een verklaring van de Egyptische civiele luchtvaartautoriteit.

De Airbus A320 van EgyptAir onderweg van Parijs naar Cairo crashte op 19 mei in de Middellandse Zee. Alle 66 inzittenden kwamen om het leven. De oorzaak van de crash blijft onduidelijk.

Speculatie
Na de crash is er veel gespeculeerd over een bom aan boord. Een anonieme bron zou destijds gezegd hebben dat er uit Amerikaanse satellietgegevens aanleiding zou zijn dit te denken, maar verschillende Amerikaanse onderzoeksinstellingen verklaarden dat de satellietbeelden tot nog toe geen aanwijzingen opleverden. Ook Egypte heeft dit scenario al eens genoemd, maar zei alle opties open te houden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button