OnderwerpProfessionalVliegvelden

Nieuwe terminal Stansted: ‘startbaan volledig benutten’

De Londense luchthaven Stansted wordt uitgebreid met een nieuw aankomstgebouw om de “beleving van passagiers te verbeteren”. De luchthaven maakte hiervoor plannen bekend. De uitbreiding wordt geraamd op 155 miljoen euro.

De ontwikkeling maakt onderdeel uit van een omvangrijker programma dat in 2013 is opgezet om de luchthaven aantrekkelijker te maken voor passagiers en maatschappijen.

Groei
Stansted is de drukste Britse luchthaven met maar één terminal. Met de verwachtte groei zit de terminal tegen zijn limiet en door beperkte uitbreidingsmogelijkheden op andere Londense luchthavens is Stansted aangewezen om te groeien.

Volledig benutten
De volledige capaciteit van de startbaan kan door de uitbreiding worden benut, de te kleine terminal is momenteel de beperkende factor van de luchthavencapaciteit.

Ruimte
Door de nieuwe terminal te benutten als aankomsthal kan de huidige faciliteit worden geconfigureerd tot vertrekhal. Hierdoor komt er meer ruimte vrij in de check-in en security-ruimtes.

Het nieuwe aankomstgebouw krijgt een oppervlakte van 34.000 m2 en moet 35 miljoen passagiers per jaar kunnen verwerken.

In 2022 moet de terminal worden geopend. Voordat de bouw kan beginnen moet nog toestemming worden verleend.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close