Frequente reizigerNL nieuwsOnderwerpSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol vanaf noordelijke A9 weer bereikbaar

Vrijdag is de nieuwe verbindingsboog tussen de A9 en A4 opengesteld. Hierdoor kan verkeer dat vanuit Haarlem/Alkmaar van de A9 komt weer de A4 richting Schiphol op waardoor de bereikbaarheid vergroot wordt.

Deze mogelijkheid was ruim twee jaar afgesloten. Automobilisten moesten omrijden via de A5 om vervolgens een stuk door te rijden over de A4 richting Den Haag en te keren bij afslag Hoofddorp-Zuid. Een flinke omleiding. Het eerste deel van de A9 is open en dit hoeft nu niet meer. De andere kant op moet er wel nog via de A5 gereden worden. Deze omleiding is echter aanzienlijk korter.

Omlegging A9
De A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp loopt vanaf 2017 niet meer dwars door Badhoevedorp, maar komt ten zuiden om het dorp heen te liggen (kaart, pdf). Met de omlegging van de A9 zorgen Rijkswaterstaat en de regionale overheden voor een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid in Badhoevedorp en een betere doorstroming op de A9 waardoor Schiphol en de regio Amsterdam beter bereikbaar worden.

De A9 gaat tevens op dat punt van 2×2 naar 2×3 banen. In het voorjaar van 2017 zijn de werkzaamheden aan de nieuwe A9 afgerond. Vervolgens wordt het oude stuk van de weg gesloopt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close