AirlinesOnderwerpProfessional

Duitse Ryanair-piloten verenigen zich

De piloten van Ryanair in Duitsland hebben zich verenigd in een ondernemingsraad binnen de Vereinigung Cockpit, de Duitse vereniging voor verkeersvliegers. Het doel is om twijfelachtig handelen met medewerkers door de maatschappij te voorkomen en op een positieve manier de arbeidsomstandigheden bij Ryanair te beïnvloeden.

“Degelijke arbeidsovereenkomsten in plaats van atypische arbeid is een van de belangrijkste doelstellingen van de ondernemingsraad”, zei een van de leden. “Wat vanzelfsprekend is voor andere werknemers in Duitsland, moeten we eerst zien te bereiken bij Ryanair.”

Dramatisch
De situatie voor Ryanair-piloten is dramatisch volgens de Vereinigung Cockpit. De piloten ervaren een grote druk door de lopende rechtszaken en onderzoeken. “In de toekomst zullen ze verenigd zijn in het handelen om hun fundamentele rechten van werknemers te bereiken”, zei Ilja Schulz, voorzitter van de Vereinigung Cockpit.

Erkenning
Schulz benadrukt dat er in Duitsland rechten gelden voor alle piloten. “Ryanair moet dit eindelijk erkennen”, vindt ze. “Ryanair-piloten moeten in staat zijn om hun wensen en zorgen over de arbeidsomstandigheden en salaris te uiten zonder angst voor discriminatie van het management.”

De leden van de nieuw gevormde raad zullen voorlopig anoniem blijven om zich te beschermen tegen mogelijke represailles van Ryanair.

Update: Reactie Ryanair
Ryanair laat in een reactie weten dat er niets klopt van de beschuldigingen en dat de maatschappij op de huidige wijze met met haar piloten zal blijven omgaan.

“Bij Ryanair besteden we geen aandacht aan de valse claims van Lufthansa pilotenvakbonden. We zullen ook niet meedoen aan besprekingen met een ‘comité’ van Vereinigung Cockpit”, aldus Eddie Wilson van de maatschappij.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button