fbpx
NL NieuwsOnderwerpenProfessionalVliegvelden

Groei Eindhoven Airport; hoop op treinstation

De passagiersgroei op Eindhoven Airport heeft dit jaar onverminderd doorgezet. Er werd een groei van 9% genoteerd ten opzichte van vorig jaar. Volgens algemeen directeur Joost Meijs is het tijd dat de luchthaven per spoor bereikbaar wordt. Dit zei hij in een eindejaarsbericht van de luchthaven.

Meijs noemt de komst van de trein ook met oog op duurzaamheid van cruciaal belang. “We zetten in op een snelle komst van een station”. Het station moet komen aan het bestaande spoor tussen Eindhoven en Den Bosch ter hoogte van Acht.

Aansluiting
Ook de bereikbaarheid via de weg moet beter. “De regionale overheid werkt plannen uit voor een betere aansluiting op de A58 en de A2”. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in 2020 afgerond.

Cijfers
Het aantal passagiers is in 2016 gestegen van 4,33 miljoen naar 4,7 miljoen. Ook het aantal vliegbewegingen nam toe, met 8% van 30.394 in 2015 naar 32.807 dit jaar. Volgens Eindhoven Airport is de groei het gevolg van frequentieverhogingen, een toename van de bezettingsgraad per vlucht en meer bestemmingen. Eindhoven telde dit jaar 74 bestemmingen.

Doorgroeien
De verwachting is dat in 2017 de groei doorzet. Er worden 5,24 miljoen passagiers en 35.998 vliegbewegingen verwacht.

2016 was voor Eindhoven Airport het eerste jaar in de tweede groeifase van de Alderstafel. Er zijn volgens Meijs eind 2015 afspraken gemaakt dat het aantal vliegbewegingen op Eindhoven Airport mag doorgoeien tot 43.000 in 2019.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name ge√Įnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button