fbpx
IncidentenOnderwerpenVliegvelden

Zware smog teistert Chinees vliegverkeer

Meerdere steden in China kampen met zware smog. Het vliegverkeer in onder meer Tianjin wordt gehinderd en vliegtuigen moeten aan de grond blijven. Luchthaven Tianjin Binhai International werd gisteravond gesloten vanwege het slechte zicht. Er is code oranje afgegeven.

Ook vanmorgen zijn honderden vluchten geschrapt en velen vertraagd. Het vliegverkeer in China heeft al dagen last van smog. Eerder deze maand werd de luchthaven van Chengdu ook al platgelegd.

Niet alleen het vliegverkeer heeft last van de smog. Snelwegen zijn op veel plaatsen afgesloten en er mag maar een gelimiteerd aantal auto’s de weg op. Ook fabrieken zijn gesloten en scholen en ziekenhuizen blijven in veel steden dicht.

De overlast is het grootst in het noorden van China. Onder andere in Peking is code rood van kracht.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button