fbpx
IncidentenOnderwerpen

Schutter opent vuur op A319 van Afriqiyah Airways

Een onbekende schutter heeft vorige week een stilstaande Airbus A319 van Afriqiyah Airways beschoten, zo meldt ch-aviation. Het incident vond plaats op de luchthaven van Tripoli Mitiga, de thuisbasis van de maatschappij.

Niemand raakte door de beschieting gewond. De A319 liep volgens de eerste informatie lichte schade op, en is daarom voor enkele weken buitendienst gesteld. Het is niet duidelijk waarom de schutter op de Airbus schoot.

Chaos
Sinds de afzetting van dictator Khadaffi in 2011 verkeert Libië in chaos. Milities strijden met elkaar om de macht, wat regelmatig tot geweldsuitbarstingen leidt. Eerder dit jaar werd de CEO van Afriqiyah Airways ontvoerd, maar hij is inmiddels weer vrijgelaten.

Afrqiyah
Afriqiyah is een Libische maatschappij die met een vloot van Airbussen op bestemmingen in Noord-Afrika en Turkije vliegt. In Nederland is het bedrijf vooral bekend door de crash van vlucht 771 in 2010, waarbij een Nederlands jongetje de enige overlevende was.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button