BoekenNieuwsRubrieken

De best besproken boeken van 2016

Voor ieder wat wils onder de boom dit jaar! Zo kort voor kerst blikt Up in the Sky terug op de besproken boeken van 2016. Benieuwd welk boek op 1 staat in onze top 5? Lees dan snel verder!

  1. Johannes Anyuru: Een storm kwam uit het paradijs

Johannes Anyuru heeft met Een storm kwam uit het paradijs een mooi en tegelijkertijd treurig boek geschreven. Het leven van zijn vader is het uitgangspunt voor een verhaal over dromen en de weg kwijt raken tegen een achtergrond van rassenstrijd en conflict.

  1. Joost van de Griendt: Doorgevlogen: De waarde van ervaring

Oud-Fokkerwerknemer Joost van de Griendt schrijft in Doorgevlogen: De waarde van ervaring over ervaringsmanagement bij zijn oud-werkgever. In interviews met dertig voormalig managers en directeurs van Fokker dringt hij door tot de kern waar het bij Fokker over ging en informeert wat de geïnterviewden daar in hun latere leven en loopbaan aan gehad hebben. Een boek over mensen, én ervaring.

  1. Mary Roach: Ik ga naar Mars en neem mee

Altijd al willen weten wat er komt kijken bij een bezoek aan Mars? Op hilarische wijze vertelt Mary Roach in Ik ga naar Mars en neem mee waar ruimtevaartbouwkundigen en astronauten zoal mee te maken hebben in de eindeloze zoektocht naar een manier om toch eindelijk die hachelijke reis aan te vangen.

  1. Sergej Lojko: De luchthaven

Sergej Lojko was in oktober 2014 als enige buitenlandse verslaggever op de luchthaven van Donetsk getuige van de heftige gevechten tussen Oekraïners en pro-Russische separatisten. In zijn op werkelijkheid gebaseerde roman De luchthaven vult hij zijn eigen ervaringen daar met dichterlijke vrijheid aan met de gebeurtenissen van daarna.

  1. Jeroen Komen: Ik kan vliegen

Jeroen Komen doet in Ik kan vliegen verslag van zijn avonturen met het zelfgebouwde vliegtuigje PH-CBO. De afgelopen jaren vloog hij over heel Europa, maakte fantastische foto’s van het onderliggende landschap en ontmoette de meest uiteenlopende personen. Wat Up in the Sky betreft hét boek van 2016 om al lezend en bladerend heerlijk bij weg te dromen!

[bol_product_links block_id=”bol_58595eabdf623_selected-products” products=”9200000057456650″ name=”Ik kan vliegen” sub_id=”Jeroen Komen” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Boekrecensies

De nieuwste recensie van een luchtvaartboek vind je elke andere woensdag in de boekenrubriek.

Tags

Anne Bakker

Recensent. Anne is MA in Book & Digital Media (Universiteit Leiden) en is soms op de spottersplaats bij Schiphol te vinden, uitsluitend als de patatkraam er staat. Anne is verantwoordelijk voor de boekenrubriek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button