fbpx
LiefhebberNieuwsOnderwerpen

Boeing levert 500ste 787 Dreamliner

Boeing heeft de vijfhonderdste 787 Dreamliner afgeleverd. Het toestel werd gisteren naar Colombia gevlogen, waar het in dienst treedt bij Avianca.

De 787-8 biedt plaats aan 250 passagiers, waarvan 28 in business class en 222 in economy. Het is de tiende Dreamliner voor Avianca, dat er in totaal vijftien heeft besteld.

De eerste levering van een 787 vond plaats in september 2011, toen launch customer All Nippon Airways (ANA) het toestel ontving. Sindsdien zijn er zo’n honderd per jaar geleverd.

Boeing heeft nog meer dan zevenhonderd orders voor de 787 openstaan. Het grootste deel daarvan is voor de wat langere 787-9, die KLM ook in dienst heeft.

Air France
Het toestel van Avianca is niet de vijfhonderdste geproduceerde 787, want die ging begin december al naar Air France. Enkele exemplaren zijn nooit in dienst genomen, waardoor het aantal geproduceerde en geleverde 787’s niet gelijk loopt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button