fbpx
OnderwerpenProfessional

‘Etihad wil groot belang nemen in Lufthansa’

Etihad wil airberlin onderbrengen bij de Lufthansa Group en in ruil daarvoor een aandeel krijgen in Duitsland’s grootste luchtvaartgroep. Dit schrijft het doorgaans betrouwbare weekblad Der Spiegel.

Onlangs maakte airberlin bekend 38 toestellen te leasen aan Lufthansa. Nu zou grootaandeelhouder Etihad ook de rest van de maatschappij (75 vliegtuigen) daar willen onderbrengen.

Inclusief een bijbetaling zou deze deal ervoor moeten zorgen dat Etihad een aandeel krijgt van 10 procent in de Lufthansa Group.

Het Arabische bedrijf overweegt volgens Der Spiegel om ook haar belang in Alitalia aan Lufthansa te geven in ruil voor aandelen. In dat geval zou Etihad meer dan 10 procent verkrijgen.

Etihad zelf werkt ook samen met Air France-KLM. De maatschappij uit Abu Dhabi heeft een codeshare met KLM. Het afgelopen jaar is er overlegd over een nauwere samenwerking. Volgens KLM’s president-directeur Pieter Elbers is er in die situatie echter niets veranderd.

Het grote voorbeeld bij de deal met Lufthansa is Qatar Airways, dat inmiddels een belang van twintig procent bezit in IAG (het moederbedrijf van British Airways, Iberia, Aer Lingus en Vueling).

Woordvoerders van Lufthansa en Etihad wilden niet tegen Der Spiegel op het verhaal reageren.

Codeshare
Vorige week sloten de twee bedrijven een codeshare-overeenkomst voor bepaalde vluchten. Lufthansa CEO Carsten Spohr zei toen al na te denken over een “uitgebreidere samenwerking” met Etihad op andere gebieden.

Het Duitse Handelsblatt schreef onlangs al dat Etihad airberlin bij Lufthansa wil onderbrengen. Dit meldde het weekblad op basis van anonieme bronnen.

Ook het feit dat Lufthansa’s Thomas Winkelmann de nieuwe directeur van airberlin wordt lijkt op een fusie te duiden.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button