fbpx
LiefhebberNieuwsOnderwerpen

Nederlands regeringstoestel te koop – foto’s

De Nederlandse staat heeft het regeringstoestel te koop gezet. Het vliegtuig wordt door de Britse makelaar Altea aangeboden op avbuyer.com.

De PH-KBX is volgens de verkoper “stil, ruimtelijk en comfortabel”. Daarnaast is het toestel “excellent onderhouden, met slechts 400 vlieguren per jaar”.

Het regeringstoestel, een Fokker 70, stamt uit 1996, maar kreeg in 2008 nog een geheel vernieuwd interieur. Er is aan boord plaats voor 24 passagiers, verdeeld over twee cabines.

De prijs is op aanvraag. Experts zeggen tegen De Telegraaf dat het vliegtuig zo’n twee tot drie miljoen euro waard is.

Opvolger
Omdat KLM volgend jaar stopt met de Fokker 70, wil de maatschappij het toestel niet langer onderhouden. De staat is daarom dringend op zoek naar een opvolger.

Het nieuwe regeringstoestel moet een vliegbereik hebben van 10.000 kilometer, zodat de ministers of het koningshuis rechtstreeks naar de Nederlandse Antillen kunnen vliegen. In de Fokker is dat niet mogelijk.

Naar verluid wordt het nieuwe vliegtuig een Boeing 737 Business Jet. Koning Willem-Alexander volgt al vlieglessen voor dat toestel, en voor KLM is het onderhoud eenvoudig omdat zij al een grote vloot 737’s heeft. Officieel is er nog niks besloten.

Bekijk hieronder enkele foto’s van de PH-KBX (uit de brochure):

©Altea
©Altea
©Altea
©Altea

Download hier de volledige verkoopbrochure.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button