fbpx
ColumnColumn GoofNieuwsOpinie

Prettige Luchtvaartdagen! – column Goof

Stel je voor dat er elk jaar bijna twee maanden lang zogenaamde luchtvaartdagen gehouden zouden worden.

Wandel je de HEMA binnen, dan hangen daar modellen van Dakota’s en Concordes en Spitfires. Het bedienend personeel is in KLM-kostuum gestoken, en heeft KLM-petten op, en als je een fles wijn koopt zit die in een zak met allemaal vliegtuigjes erop.

Alle winkelstraten zijn uitgedost als helverlichte runways, overal staan miniatuur-verkeerstorentjes en het wemelt in de hele stad van de verlichte logo’s van KLM, Luchtmacht en de Royal Air Force.

Het gehuil van de F-16 is in elke winkel te horen, evenals het gebrul van de Spitfire en de vertrekkende Jumbojet.

Als je de TV aanzet, heeft vrijwel iedereen die je daar ziet ook een pilotenpet op, of een pilotenjekje aan. Drie van de vijf programma’s hebben te maken met luchtvaart, en vooral met de verschillende luchtvaartevenementen en -manifestaties. Achter de presentatoren hangen allerlei vliegtuigmodelletjes aan touwtjes. Elk programma wordt wekenlang elke avond besloten met ‘Prettige Luchtvaartweken!’.

U begrijpt wat ik wil vragen: als gij nìet wilt dat ù dit geschiedt, als ù vindt dat ik ù niet lastig moet vallen met mìjn luchtvaarthobby, kunt u dan alstublieft ook die tering-tyfus-kolere-Kerstmis van u ook binnenskamers houden?

Goof Bakker

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button