AirlinesOnderwerpProfessionalVliegvelden

Chinese autoriteiten verbieden vlucht China Southern

De Chinese luchtvaartautoriteit heeft China Southern Airlines opgedragen om een vlucht te schrappen omdat vluchten van de carrier te vaak te laat waren. Ook een aantal luchthavens is gestraft.

Volgens de China Aviation Daily moet China Southern één van de vluchten tussen Shenzhen en Hangzhou vanaf 1 januari staken. Daarnaast mag ook de binnenlandse maatschappij Joy Air geen nieuwe vluchten meer toevoegen en mag de luchthaven van Tianjin geen nieuwe vluchten meer accepteren.

Verboden
Eerder legden de autoriteiten al een verbod voor nieuwe vluchten op aan beide luchthavens van Shanghai, Beijing Capital (PEK), Xiamen Gaoqi International Airport en het vliegveld van Nanjing. Voor Shanghai en Nanjing blijven de verboden staan, de andere luchthavens mogen wel weer nieuwe vluchten aannemen.

Streng
De Chinese luchtvaartautoriteiten zijn fel op de ‘on-time performance’ van Chinese maatschappijen en laten regelmatig weten welke maatschappij het beste was. Om weer van de strafmaatregel af te komen moeten luchthavens en maatschappijen eerst twee maanden achter elkaar de on-time doelen halen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close