fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpen

Kaping Libisch toestel vreedzaam beëindigd

Tijdens een binnenlandse vlucht in Libië is vrijdagochtend een vliegtuig van Afriqiyah Airways gekaapt. Het toestel is geland op Malta. Aan boord waren 111 passagiers en 7 bemanningsleden.
Eerst werden 109 passagiers vrijgelaten. Later gaven de twee kapers zich over.

De Airbus A320 was vrijdag onderweg van Sebha naar Tripoli, maar landde rond 11.20 uur op de luchthaven van Malta. Op beelden van de Maltese televisiezender TVM is te zien dat militairen bij het toestel staan.

Eén van de kaper meldde de crew een handgranaat te hebben. De premier van Malta zegt dat het een replica was. De kapers waren Ghadaffi aanhangers. Wat de eisen waren, is niet duidelijk. Er zou geen asiel-verzoek geweest zijn.

Incidenten
Afriqiyah Airways is een Libische maatschappij die eerder betrokken was bij incidenten. Vorige week werd een A319 van de maatschappij op de luchthaven van Tripoli beschoten. In 2010 stortte een A330 van de maatschappij neer bij Tripoli. Daarbij kwamen 103 passagiers om het leven. Veel van hen waren Nederlanders.

De route van de gekaapte vlucht

https://twitter.com/S118869/status/812253092259319809

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button