fbpx
Flight ReportsFrequente reizigersNieuwsReviews

Flight Review: Delta A330

Delta Airlines Airbus A330-300 Amsterdam – New York JFK
Categorie: economy, full service, long-haul
Beoordeling*:

Up in the Sky vloog op 1 oktober 2016 met Delta Airlines van Schiphol naar New York JFK. Het ticket is zelf aangeschaft. Hieronder een kort verslag:

Het toestel is in de economyclass voorzien van een 2-4-2 configuratie. De beenruimte is met een pitch van 79-81 cm ruim voldoende voor een persoon van gemiddelde lengte. Bovendien is er redelijk wat ruimte onder de stoel voor je. Iedere passagiers ontvangt een deken en kussentje. Oordopjes werden uitgedeeld nadat het vliegtuig de kruishoogte had bereikt.
Het interieur zag er netjes uit, de stoelen zijn van goede kwaliteit en leken zo goed als nieuw. De hoofdsteun met omvouwbare zijkanten biedt net een beetje extra comfort.
Tijdens de reis werden we na het opstijgen voorzien van een een zakje met pretzels en borrelmix. Meteen werd ook het eerste drankje geserveerd. Er is een breed assortiment aan frisdrank, koffie, thee en alcoholische dranken waaruit kan worden gekozen. Voor alcohol worden geen kosten gerekend.
Net voorbij Ierland ontvingen we een lunchmaaltijd. Er is onder ander keuze uit een vegetarische optie en kip-pesto met aardappelpuree. Zoals u ziet heb ik gekozen voor de kip-pesto. Een smakelijk gerecht, waarbij een iets minder bijzonder broodje werd geserveerd. Ook de salade was met twee stukjes tomaat en een paar blaadjes sla slechts een kleine toevoeging. Het toetje met echte Belgische chocolade viel overigens zeer in de smaak. Al met al een goed vullende en smakelijke maaltijd.
Tot verrassing van velen kwam er na de lunch nog een ronde met ijsjes langs. Voor en na de maaltijd werden we meerdere keren voorzien van een drankje. Ook werden flesjes water uitgedeeld. Voldoende mogelijkheden om te drinken – en niet uit te drogen – dus.
De zogenaamde pre-landing snack werd ongeveer een uur voor de landing uitgedeeld. Een nogal droog broodje en alweer zo’n goede Belgische chocolade mouse, deze keer met karamel. Toch prettig om voor de landing – en het lange wachten bij de border control – nog even iets te eten, maar vol raak je er niet van.

Conclusie: De economy class van Delta is comfortabel, de maaltijden zijn prima en er is voldoende gelegenheid om een drankje te ontvangen. Het cabinepersoneel is vriendelijk en behulpzaam. De prijs-kwaliteit verhouding is ruim voldoende.

*Sterren worden uitgedeeld door de maatschappijen te vergelijken binnen de eigen categorie. Een business class vlucht kan dus net zoveel sterren hebben als een LCC-vlucht.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.
Back to top button