IncidentenOnderwerp

Vluchtdatarecorder van gecrashte Tu-154 gevonden

De vluchtdatarecorder van de gecrashte Tu-154 is gevonden. Dit bevestigt het Russische ministerie van defensie tegen persbureau TASS.

“De vluchtdatarecorder werd om 5.42 vanochtend gevonden, op 1600 meter afstand van de kust en op een diepte van 17 meter”, aldus het ministerie.

De recorder, één van de zwarte dozen, wordt nu naar een onderzoekscentrum in Moskou gebracht om de data op te halen.

Rusland besloot eerder vandaag om alle Tu-154’s voorlopig aan de grond te houden, zo meldt Reuters.

Crash
Bij de crash van het Russische militaire toestel zijn zondag 93 mensen omgekomen. De Tupolev was onderweg van Sotsji naar het Syrische Latakia, toen het kort na opstijgen in de Zwarte Zee stortte.

Aan boord waren 85 passagiers en 8 bemanningsleden, waaronder een bijna voltallig koor van de Russische defensie. Geen van hen overleefden het ongeluk.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/