Opmerkelijk

Lufthansa zet 150 toestellen aan de kant – foto’s

De periode tussen kerstmis en nieuwjaar is traditioneel gezien erg rustig voor de luchtvaart. In plaats van met bijna lege toestellen te vliegen, kiest Lufthansa ervoor om een groot deel van de vloot werkloos aan de kant te zetten.De Duitse maatschappij schrapt in die periode tot wel driekwart van de vluchten. De overbodige vliegtuigen worden op de luchthaven van Frankfurt geparkeerd. Dat gebeurt volgens het filo-principe; first in, last out.

Op eerste kerstdag stonden er al 134 vliegtuigen geparkeerd, en Lufthansa verwacht dat op de laatste dag van dit jaar zelfs 148 toestellen uit de roulatie zijn genomen.

Vanaf 1 januari wordt het gauw drukker, en dus zullen Lufthansa-werknemers op nieuwjaarsnacht meer dan honderd toestellen klaarmaken om weer de lucht in te gaan. De grote verplaatsing van vliegtuigen wordt door de werknemers het ‘tow tractor ballet’ genoemd.

©Lufthansa
©Lufthansa

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.