AirlinesFrequente reizigerNieuwsOnderwerp

TUI zet 787 in op Suriname

TUIfly zet vanaf juli wekelijks een B787-8 in op Suriname. Daarnaast hebben Surinam Airways en TUI een codeshare getekend.

Vanaf april 2017 worden de vluchten naar Suriname aangeboden op basis van een zogenaamde code share met twee vluchten per week (woensdag en zaterdag) met de A340 van Surinam Airways (SLM). Vanaf juli 2017 komt daar een derde vlucht (op maandag) bij en vliegt TUIfly met een Boeing 787 Dreamliner één maal per week. Deze vluchten krijgen vanaf april zowel een TUIfly als een Surinam Airways vluchtnummer. Er kunnen ook losse tickets worden geboekt. TUI biedt uiteraard ook pakketreizen aan. Losse tickets worden verkocht vanaf 500 euro en in de zomer vanaf 600. KLM vraagt 670 euro, in de zomer 850 euro.

Concurrentie
Het is voor het eerst in lange tijd dat er concurrentie op de route komt. De laatste jaren zijn KLM en Surinam Airways alleenheerser. Vroeger vloog Martinair ook op de route. Luchtvaartexpert Hans de Jong: “De belangrijkste reden waarom de diensten niet beklijven is het feit dat er een onbalans in vervoersstromen is. Dat komt voornamelijk omdat het puur point-to-point vervoer is met veel ‘visiting friends and relatives’.” Een woordvoerster van TUI zegt tegen Up alle vertrouwen in de lijndienst te hebben. “Anders zouden we deze niet beginnen natuurlijk. Wij zijn voornamelijk een pakketreizen-aanbieder en hebben daardoor ervaring met dit type routes, anders dan een lijndienstmaatschappij.” TUI denkt de toestellen voldoende vol te krijgen, maar houdt rekening met “empty legs” aan het begin en eind van het seizoen. “Door ook verkoop van losse tickets denken we de toestellen te vullen. We zijn erg enthousiast over de route.”

Enthousiast
Arjan Kers, General Manager TUI Nederland: “Suriname staat al langer op onze verlanglijst als het gaat om aanbod naar interessante verre bestemmingen. Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden die dit prachtige land biedt aan toeristen op het gebied van natuur, cultuur en een vakantie waarop je zowel iets kunt beleven als relaxen. De samenwerking tussen Surinam Airways en onze eigen airline TUIfly is daar een belangrijke schakel in; het maakt dat we deze vakanties voor een groter publiek bereikbaar maken”. Kers voegt daaraan toe: “We zijn trots op dit partnership waarin we samen drie maal per week vluchten aanbieden tussen Paramaribo en Amsterdam”.

Robbi Lachmising, CEO van Surinam Airways, benadrukt dat het voor Surinam Airways van belang is om met een sterke Europese partner in het internationaal reisgebeuren nieuwe marktsegmenten aan te boren en zo gezamenlijke groei in het luchttransport en toeristisch bezoek aan Suriname te bevorderen. “Op die wijze draagt Surinam Airways bij aan de nagestreefde verdere diversificatie van de Surinaamse economie”.

Jungle
Vanaf april 2017 breidt TUI Nederland haar aanbod reizen naar Suriname fors uit en maakt de bestemming voor meer vakantiegangers bereikbaar. Het aanbod is gebaseerd op vluchten van partner Surinam Airways en vanaf juli 2017 zal ook TUIfly, de eigen airline van de reisorganisatie, vliegen op Paramaribo. Zowel het aantal hotels en rivier resorts als het aantal rondreizen wordt uitgebreid. De jungle en cultuur van Suriname kunnen worden gecombineerd met een strandverlenging op Curaçao. Hiervoor vliegen met SLM heen en weer naar Curacao.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close