fbpx
IncidentenOpmerkelijk

767 maakt tussenlanding door defecte toiletten

Een Boeing 767 van OpenSkies heeft afgelopen maandag een ongeplande tussenlanding gemaakt omdat alle toiletten aan boord niet meer werkten. Het toestel week uit naar het Ierse Shannon, waar de passagiers de toiletten konden gebruiken.

Volgens The Independent besloten de piloten uit te wijken nadat de 172 passagiers geklaagd hadden over de defecte toiletten. Het toestel was afkomstig uit Newark en was onderweg naar Parijs-Orly. Omdat het probleem in de lucht niet opgelost kon worden, landde het vliegtuig in Shannon. Daar konden passagiers wel naar het toilet en kon een onderhoudsploeg het euvel aan alle twaalf toiletten oplossen. Een woordvoerder van British Airways laat weten “heel veel excuses te maken voor de vertraging die werd opgelopen. Maar veiligheid is onze hoogste prioriteit.”

Na een vertraging van twee uur kon de Boeing weer vertrekken vanuit Ierland. Parijs werd zonder verdere problemen bereikt. De bewuste 767 vloog in een eerder leven bij British Airways, de moedermaatschappij van OpenSkies.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button