fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Interjet houdt Superjets tot eind januari aan de grond

De Mexicaanse carrier Interjet houdt elf SSJ-100’s tot eind januari 2017 aan de grond.

Bij een inspectie zijn problemen gevonden bij de horizontal stabilizers. Volgens de Mexicaanse luchtvaartautoriteit duurt het tot eind januari voor de problemen opgelost zijn. De autoriteiten rondden eerder deze week de inspectie van de toestellen af, zo melden Mexicaanse media.

Metaalmoeheid
De Russische luchtvaartautoriteit Rosaviatsia gebood vlak voor de kerstdagen dat alle Superjets geïnspecteerd moesten worden. Bij een toestel werd bij een inspectie metaalmoeheid vastgesteld in een onderdeel van de horizontal stabilizers.

Dat er elf toestellen aan de grond gehouden worden, stelt Interjet voor operationele problemen. De maatschappij heeft 22 Superjets in de vloot en zet de toestellen in op twaalf routes binnen- en buiten Mexico. Om toch een aantal vluchten uit te kunnen voeren, mag Interjet van de Mexicaanse autoriteiten tijdelijk A320’s inzetten.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button