fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

Alitalia halveert aantal vluchten naar Rio

Alitalia gaat de komende zomerperiode minder lange afstandsvluchten uitvoeren. Het bedrijf laat weten de vluchten naar Rio de Janeiro en Seoul terug te schroeven. Waarom is niet bekend.

In de zomerperiode zal het aantal vluchten vanaf Rome naar Rio de Janeiro bijna gehalveerd worden. In plaats van zeven keer per week op de Braziliaanse stad te vliegen, wordt dat van 29 maart teruggeschroefd tot vier keer per week en vanaf 29 mei zelfs tot drie keer per week. Deze vluchten worden dan met een Boeing 777 uitgevoerd, in plaats van de Airbus A330 die nu wordt ingezet.

Ook naar de Zuid-Koreaanse hoofdstad zullen minder vluchten worden uitgevoerd. Vanaf Rome kun je vanaf 26 maart nog maar drie keer per week met Alitalia naar Seoul vliegen, in plaats van vier keer per week nu. Deze vluchten worden met een Airbus A330 uitgevoerd.

Zwaar weer
De Italiaanse maatschappij verkeert momenteel in zwaar weer. Moederbedrijf Etihad zou een enorme reorganisatie op stapel hebben staan. Daarbij wordt gekeken welke richting het bedrijf op moet gaan. Opvallend is dat juist de long haul activiteiten uitgebreid zouden worden in de plannen.

Inmiddels zijn de cao’s van de medewerkers afgelopen. Daarop liet Alitalia weten de huidige lonen te bevriezen. “Het is belangrijk dat we accepteren dat er veranderingen nodig zijn. Alleen dan kunnen we financiële middelen van onze aandeelhouders krijgen. Zonder die financiën is er geen toekomst voor Alitalia”, zegt CEO Ball.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button