fbpx
AirlinesFrequente reizigersNL NieuwsOnderwerpen

FlyBe niet meer van Rotterdam

FlyBe staakt de vluchten vanuit Manchester en Birmingham naar Rotterdam The Hague Airport. Na 10 januari is het niet meer mogelijk om tickets te boeken voor vluchten naar Birmingham. De route naar Manchester wordt na maandag 2 januari al niet meer gevlogen. Dit blijkt uit gegevens op de website van FlyBe.

De laatste vlucht naar Manchester vertrekt maandag 2 januari om 21.45 vanaf Rotterdam. De laatste vlucht naar Birmingham gaat op 8 januari om 18.15 uur. De bestemming Knock is al geschrapt. De laatste bestemming, Iverness, wordt niet meer uitgevoerd. De laatste vlucht vertrekt op 5 januari om 09:45 uur.

FlyBe komt dus vanaf 9 januari 18:15 uur niet meer op Rotterdam/Zestienhoven.

“Brexit of niet”
De Britse carrier begon in februari 2016 met de vluchten vanuit Manchester, vanuit Birmingham werd pas sinds 5 oktober gevlogen. “Een dergelijke verbinding is precies waar we heen willen met RTHA. Brexit of niet, het Verenigd Koninkrijk is en blijft een belangrijke handelspartner voor deze regio”, liet een woordvoerster van de luchthaven weten toen bekend werd dat Birmingham zou worden toegevoegd.

Ook rond de verbinding met Manchester leken de verwachtingen hooggespannen. Dat de eerste vlucht snel vol zat, beloofde “veel goeds voor de toekomst”, stelde Vincent Hodder, Flybe’s Chief Revenue Officier destijds weten.

Onbekend
Wat de reden is dat FlyBe deze vluchten schrapt, is niet bekend. Vanaf Rotterdam zullen dan geen rechtstreekse vluchten meer naar Manchester of Birmingham gaan. Reizigers moeten dan via London vliegen of in Nederland via Schiphol.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button