fbpx
Frequente reizigersOnderwerpenVliegvelden

Heathrow verlaagt binnenlandse tarieven

Heathrow heeft de tarieven voor binnenlandse passagiers verlaagt met 10 pond, circa €11,70. Hierdoor hoeven reizigers die vanuit de Londense hub naar een andere Britse bestemming vliegen nog maar 19,10 pond (ca. €22,40) te betalen, meer dan een derde goedkoper dan in 2016. De reductie is vastgesteld voor de periode tot 2037.

Heathrow CEO John Holland-Kaye zei: “Heathrow beloofde om meer te doen aan het versterken van de Britse economie. Ik ben verheugd dat we nu aan die belofte kunnen voldoen met onze binnenlandse korting van 10 pond.”

Besparen
De luchthaven zegt dat de passagiers in 20 jaar meer dan 580 miljoen euro kunnen besparen, als de korting resulteert in goedkopere vluchttarieven. In de schatting gaat men uit van de beoogde 25.000 extra vluchten tegen 2021, met nieuwe bestemmingen zoals Liverpool, Newquay en Dundee.

Maatschappijen
De eerste maatschappijen reageren al op de wijziging. Zo opent Flybe in maart nieuwe binnenlandse routes naar Edinburgh en Aberdeen met een frequentie van 40 vluchten per week.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button