fbpx
LiefhebberNaast het nieuws

Eerste A321 voor Iran Air in de lucht – video

De eerste A321 voor Iran Air is druk bezig met de eerste testvluchten. Spotter Hamburg Videos HD was gisteren bij de Airbus-testfaciliteit op Finkenwerder Airport aanwezig om dat te filmen. Bekijk de beelden hieronder:

De levering van de eerste A321 wordt nog voor eind januari verwacht. Dat zal een historisch moment zijn, want Iran kon door internationale sancties jarenlang geen nieuwe vliegtuigen aanschaffen bij Airbus (of Boeing). Door een atoomakkoord vorig jaar is dat nu weer mogelijk.

Iran Air heeft in totaal honderd Airbussen besteld. Daarbij gaat het om 46 A320’s, 38 A330’s en 16 A350’s. Daarnaast heeft de maatschappij een grote order bij Boeing uitstaan van tachtig vliegtuigen. Iran beschikt over een erg verouderde vloot, en heeft daarom dringend nieuwe toestellen nodig.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button