NL nieuwsOnderwerp

Nederlandse passagiers doen niet aan CO2-compensatie

Nederlandse passagiers doen praktisch niet aan CO2-compensatie, zo meldt RTL Nieuws.

Bij CO2-compensatie betalen passagiers naast hun ticket – vrijwillig – een klein bedrag om de uitstoot van hun vliegreis te ‘compenseren’. Met dat geld wordt bijvoorbeeld een boom geplant.

Erg veel interesse is er niet voor de CO2-compensatie. Paul Peeters, hoogleraar duurzaam toerisme en transport, zegt dat per saldo slechts 1 procent eraan meedoet.

Volgens de hoogleraar zijn veel mensen argwanend: “Wordt er daadwerkelijk CO2 gecompenseerd? Daar is wantrouwen over en daarom doen mensen het niet.”

Sowieso lijken Nederlanders niet erg bezig te zijn met hun CO2-uitstoot, want verre vliegreizen zijn populair dit jaar. Vooral de VS, de Antillen, Zuid-Afrika, Thailand en Indonesië zijn in trek.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close